Tandartspraktijk Kerckebosch

Wortelkanaalbehandeling

Wortelkanaal behandeling in Zeist

Soms is een gat zo groot dat de bacteriën zich al naar het wortelkanaal van de tand of kies hebben verplaatst. Tijdens deze fase kan er een heftige pijnklacht ontstaan, waarbij een kloppende pijn bij koud of warm erg kenmerkend is. Door middel van klinisch en röntgenologisch onderzoek kunnen we vaststellen of er inderdaad sprake is van een ontsteking van het zenuwweefsel in het wortelkanaal. Indien dit het geval is, zal een wortelkanaalbehandeling gestart worden. Hierbij wordt uw kies geopend om toegang tot het kanaal te verkrijgen en wordt het ontstoken of afgestorven zenuwweefsel verwijderd. Het kanaal wordt vervolgens uitgevijld en gedesinfecteerd om te zorgen dat er niets achterblijft. Wanneer het kanaal weer brandschoon is, wordt de tand of kies gevuld. Omdat een wortelkanaalbehandeling een tand of kies verzwakt, zal nadat er vastgesteld is of de behandeling geslaagd is, met u de optie voor een kroon worden besproken om de levensduur van een tand of kies te vergroten.

In de stoel een glimlach én erbuiten

Is het tijd voor een nieuwe tandarts? Wij verwelkomen nieuwe patiënten. Onze specialisten staan klaar om u te helpen aan een stralend gebit.

WAARNEMING MONDHYGIËNIST GEZOCHT

Voor onze jonge en gezellige praktijk zoeken wij een collega mondhygiënist voor 2 dagen per week om tijdens het zwangerschapsverlof van onze vaste mondhygiënist waar te nemen.

Periode: 01-04-2024 tot nader te bepalen Dagen: dinsdag en vrijdag Locatie: Tandartspraktijk Kerckebosch in Zeist Honorarium: in overleg

Heb je interesse?

Neem dan contact met ons op via info@tandartskerckebosch.nl