Tandartspraktijk Kerckebosch

Witte vulling

Composietvulling laten plaatsen in Zeist?

Witte vullingen (composietvullingen) zijn tandkleurig en daardoor niet of nauwelijks te onderscheiden van de eigen kleur van tanden en kiezen. Het witte vulmateriaal wordt geplakt aan de tand of kies waardoor de tand of kies weer sterker wordt. Deze vullingen worden gebruikt voor het vullen van gaatjes en het repareren van afgebroken tanden. Bovendien zijn composietvullingen geschikt voor het verfraaien van verkleurde tanden of tanden met een afwijkende vorm. Ook spleetjes tussen de tanden kunnen hiermee worden opgevuld. Soms kan er nalast ontstaan als er net een witte vulling is geplaatst in uw tand of kies. Meestal verdwijnt de last vanzelf weer. Indien het gat dat gerepareerd moet worden heel groot is, kan het soms verstandiger zijn om een kroon te laten plaatsen. De tandarts zal in dit geval met u de voor- en nadelen van de verschillende opties bespreken.

Vroeger werden gaatjes gevuld door middel van grijs vulmateriaal, amalgaam genoemd. Hoewel dit materiaal heel sterk is, kan het na verloop van tijd om verschillende redenen nodig zijn om de vulling te vervangen. Zolang de tand of kies niet ernstig verzwakt is, kan een amalgaamvulling vervangen worden door composiet. In sommige gevallen is het verstandiger om de vulling (voorlopig) in situ te laten of te kiezen voor een kroon.

In de stoel een glimlach én erbuiten

Is het tijd voor een nieuwe tandarts? Wij verwelkomen nieuwe patiënten. Onze specialisten staan klaar om u te helpen aan een stralend gebit.

WAARNEMING MONDHYGIËNIST GEZOCHT

Voor onze jonge en gezellige praktijk zoeken wij een collega mondhygiënist voor 2 dagen per week om tijdens het zwangerschapsverlof van onze vaste mondhygiënist waar te nemen.

Periode: 01-04-2024 tot nader te bepalen Dagen: dinsdag en vrijdag Locatie: Tandartspraktijk Kerckebosch in Zeist Honorarium: in overleg

Heb je interesse?

Neem dan contact met ons op via info@tandartskerckebosch.nl