Tandartspraktijk Kerckebosch

Prothese

Frame/prothese laten plaatsen in Zeist

Wanneer u één of meerdere tanden en of kiezen mist, kan een partiële (gedeeltelijke) kunststofprothese een oplossing zijn. De partiële prothese is er in twee uitvoeringen: 

  1. Een kunststof partiële prothese, ofwel plaatje; geheel van kunststof, de goedkoopste oplossing ter vervanging van één of meerdere tanden en of kiezen. Een partiële gebitsprothese kan ook als een tijdelijke oplossing worden gebruikt met als bedoeling de latere overstap naar implantaten, kronen of bruggen of als er in de toekomst langzaam over wordt gegaan naar een volledig kunstgebit. 
  2. Een frameprothese; een metalen basis waarop tanden en kiezen geplaatst worden. Dit is mogelijk als de resterende tanden en kiezen sterk genoeg zijn om de frameprothese te dragen. Om het metaal goed in het gebit te doen passen, is het nodig om minimale groeven te maken in de tanden en kiezen waar het metaal op moet aansluiten. Dit is niet schadelijk voor het gebit.


Wanneer u alle tanden en kiezen verloren bent, krijgt u een volledig kunstgebit. Past u huidige kunstgebit niet goed meer, dan zal eerst met u besproken worden of een nieuwe volledige prothese een oplossing kan bieden. Soms is het niet meer mogelijk om een passende prothese te maken zonder implantaten. In dit geval zult u verwezen worden naar specialisten om implantaten te plaatsen en een klikgebit te laten maken. 

In de stoel een glimlach én erbuiten

Is het tijd voor een nieuwe tandarts? Wij verwelkomen nieuwe patiënten. Onze specialisten staan klaar om u te helpen aan een stralend gebit.

WAARNEMING MONDHYGIËNIST GEZOCHT

Voor onze jonge en gezellige praktijk zoeken wij een collega mondhygiënist voor 2 dagen per week om tijdens het zwangerschapsverlof van onze vaste mondhygiënist waar te nemen.

Periode: 01-04-2024 tot nader te bepalen Dagen: dinsdag en vrijdag Locatie: Tandartspraktijk Kerckebosch in Zeist Honorarium: in overleg

Heb je interesse?

Neem dan contact met ons op via info@tandartskerckebosch.nl