Tandartspraktijk Kerckebosch

Mondhygiënist

Mondhygiënist Zeist

De mondhygiënist is de specialist op het gebied van een goede gebitsverzorging en zorgt ervoor dat het fundament, het tandvlees en het kaakbot, gezond wordt en blijft. Dit is mogelijk door regelmatige professionele gebitsreiniging en een toegespitst advies aangaande uw zelfzorg. In het advies zullen algemene medische condities, zoals onderliggende ziekte, zwangerschap of medicijngebruik ook worden meegewogen en besproken. Dit alles met als doel om uw mond zo gezond mogelijk te krijgen.

De mondhygiënist is daarnaast ook de juiste persoon voor het behandelen van het kindergebit. Door middel van preventieve maatregelen zal getracht worden de mondhygiëne bij kinderen te verbeteren en de kans op gaatjes te verkleinen. Indien er toch gaatjes zijn ontstaan, kan onze BIG-geregistreerde mondhygiënist deze behandelen.

Omdat we een kleinschalige praktijk zijn, zijn de lijnen tussen de mondhygiënist en de tandarts kort. Zo wordt er vaak in teamverband een behandelplan voor u opgesteld, zodat we op de meest doelmatige en efficiënte manier mondgezondheidsproblemen kunnen verhelpen. Ook heeft de mondhygiënist een belangrijke signalerende functie en licht zij de tandarts in wanneer er veranderingen zijn aan de mondgezondheid.

In de stoel een glimlach én erbuiten

Is het tijd voor een nieuwe tandarts? Wij verwelkomen nieuwe patiënten. Onze specialisten staan klaar om u te helpen aan een stralend gebit.