Tandartspraktijk Kerckebosch

Kronen en bruggen

Kronen en/of bruggen laten plaatsen in Zeist?

Soms is een tand of kies ernstig verzwakt waardoor een hoge kans op afbreken ervan bestaat. Om het risico op afbreken te verlagen en hiermee de levensduur van een tand of kies te verhogen, kan een kroon vervaardigd worden. Een kroon is een kapje van porselein dat over de tand of kies heen wordt gedaan. Er zijn twee afspraken nodig om een kroon te kunnen vervaardigen; tijdens de eerste afspraak wordt er zoveel mogelijk informatie voor de tandtechnieker vast gelegd, de tand of kies wordt zo omslepen dat er een kroon over heen past en er wordt een afdruk gemaakt. U verlaat deze behandeling met een tijdelijke kroon. Tijdens de tweede afspraak is de definitieve kroon binnen en wordt deze gecementeerd over de tand of kies heen. 

Een brug kan vervaardigd worden in gevallen waar implantologie ter vervanging van één of meerdere elementen niet wenselijk en/of mogelijk is. Hierbij worden de tanden aan weerszijden van de ruimte waar de tand of kies verloren is, omslepen zodat er kronen overheen passen. Deze kronen worden vervolgens met elkaar verbonden door middel van een dummy – een tussenstuk  in de vorm van de tand of kies die verloren is gegaan. 

Het is belangrijk dat ook rondom kronen en bruggen de zelfzorg optimaal is. Daarom zal zowel voorafgaande aan de behandeling als na afronding van de behandeling aandacht worden besteed aan preventieve maatregelen ten behoeve van het behoud van de kwaliteit van de kroon of brug. 

In de stoel een glimlach én erbuiten

Is het tijd voor een nieuwe tandarts? Wij verwelkomen nieuwe patiënten. Onze specialisten staan klaar om u te helpen aan een stralend gebit.

WAARNEMING MONDHYGIËNIST GEZOCHT

Voor onze jonge en gezellige praktijk zoeken wij een collega mondhygiënist voor 2 dagen per week om tijdens het zwangerschapsverlof van onze vaste mondhygiënist waar te nemen.

Periode: 01-04-2024 tot nader te bepalen Dagen: dinsdag en vrijdag Locatie: Tandartspraktijk Kerckebosch in Zeist Honorarium: in overleg

Heb je interesse?

Neem dan contact met ons op via info@tandartskerckebosch.nl